Collage’s van gedigitaliseerde krantenknipsels

Spread the love


Maakproces


De Living Tables-collages bestaan voor 100% uit gedigitaliseerde krantenknipsels. Uitgeknipt en gedigitaliseerd vormen die knipsels een steeds groeiende hoop grondstof voor elektronisch knip- en plakwerk. In Photoshop worden die getransformeerd, gedupliceerd, ge-resized, gefilterd, verkleurd of iets helemaal anders. Zo wordt een boeket rozen uit de Flair plots het bloed van een jonge man of krijgt een vrouw een blinddoek van de schaduw van de Taj Mahal uit een reismagazine.

Sommige collages probeer ik te animeren en worden op instagram gepubliceerd. Anderen blijven statisch. Ten voordele van Re-Member, dat werk aan psychisch welzijn van jongeren, worden drie van die collages op postkaarten gedrukt en verkocht. Dat kan via de tijdelijke webshop.

Geen wenskaarten

De insteek van die kaarten: Fuck It. Kaartjes die iets bespreekbaar kunnen maken, die een conversatie starten. Weg met het verplicht positivisme van de warme kersttaferelen en de kaneelkoekjes. Negativiteit is pas negatief als je vindt dat die er niet mag zijn, dus maak er positieve negativiteit van. Wees gelukkig ongelukkig. Niets lastiger dan een glimlach veinzen. En als we dan toch aan kwetsbaarheid willen werken, en dingen bespreekbaar willen maken, dan moeten we die ook tonen en benoemen. De kaarten willen gesprek triggeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *